1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Gvakamole sos-namaz

Prvi gvakamole koji sam pokušala da napravim završio je u kanti za đubre. Iako je pravljen po receptu jednog poznatog i meni dragog kuvara (neću ga imenovati), prosto mi se nije dopao ukus. Zatim sam počela da eksperimentišem i napravila svoju verziju. Nisam sigurna koliko ima veze sa originalnim gvakamole receptom, osim što sadrži avokado. Kada smo već kod avokada, želim da skrenem pažnju na kupovinu, jer je jako važno da ne kupite nezreo ili prezreo avokado. Nezreo avokado neće moći da se umuti u finu glatku teksturu, a prezreo će imati ružan ukus. Zrelost avokada se utvrđuje stiskom ruke. Dakle, nezreli avokado je tvrd, zreli je blago mekan, a kada pritisnete prezreli avocado, ostaje udubljenje.

Potrebno:

  • 1 avokado,
  • 1 čen belog luka,
  • 1 veza peršuna,
  • 1 supena kašika ceđene limete,
  • 2 supene kašike maslinovog ulja, so i biber.
  • Po želji se može dodati: 5-6 čeri paradajza, ½ crvenog luka, čili papričica..

Priprema:

U blenderu ili secku usitnite: meso avokada, sitno seckani beli luk, isečen peršun i ostale sastojke. Miksajte dok ne poprimi glatku teksturu. Služite uz krekere ili čips.

 

Print Friendly
Podeli ovaj tekst na: Facebooktwittergoogle_plusmail Hvala!

4 Comments on Gvakamole sos-namaz

  1. E baš bih mogla da probam.

  2. Odličan namaz.U sezoni avokada kad aje ovde što Englezi kažu dirt cheap, ja ga i smrznem , pa po potrebi koristim. Mi inače volimo avokado i kao premaz na tost 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*