1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Uspomene u tegli

U današnje vreme niko više nema vremena da piše dnevnik. Digitalni dnevnici nemaju tu čar kao slovo na papiru i cela romantičnost pisanja se nekako gubi. Zato se dešava da lepe sitnice zaboravimo i ponekad imamo osećaj da nam je cela godina bila loša. Evo jedne ideje, kako da tvoje uspomene ostanu zabeležene, a da ne gubiš previše vremena na to. Ovaj način čuvanja uspomena praktikujem već dve godine i potpuno sam oduševljena. I ne samo ja, cela porodica uživa u tome. Sistem je potpuno jednostavan.

Porebno ti je:
• tegla sa poklopcem,
• papirići,
• hemijska,
• prazna sveska A4 formata,
• lepak za papir
Na tegli zalepiš etiketu sa natpisom npr.„Uspomene 2015 god.“ Pripremiš brdo papirića i olovku i sve to staviš na neku policu gde ti neće smetati cele godine. E sad ono najvažnije: od 1. januara 2015.god, do 31.decembra 2015.god. svake večeri napišeš na papiriću datum i nešta lepo što je obeležilo taj dan, a zatim ubaciš u teglu. Ne moraš baš svakog dana da pišeš. Kako to u životu obično biva, neki dani će biti bolji od drugih, pa ćeš možda tog boljeg dana ubaciti više papirića, a onog lošijeg nećeš ni jedan. Ceo proces ne traje ni 5 minuta, a magija na kraju godine koja dolazi iz te tegle je neverovatna. Mi praktikujemo svečano otvaranje tegle svake godine 1.januara. Napravili smo porodičnu tradiciju od toga. Zajedno izvlačimo papiriće iz tegle i čitamo na glas. Papirići su izmešani i nikad ne znaš koje iznenađenje te sledeće čeka. Nećeš verovati koliko lepih stvari padne u zaborav nakon samo godinu dana. Trenutci sreće dok budete čitali papiriće su neprocenjivi. Nakon toga poređaj papiriće po datumima i zalepi ih u svesku. I ovo će trajati svega par minuta, a ostaje ti predivan dnevnik uspomena bez po’ muke. Ove godine sam otišla korak dalje, pa sam u teglu počela da ubacujem i neke ulaznice, karte i ostale papirne uspomene koje će da dopune moj spomenar.
Jedva čekam 1. januar!!!

uspomene-u-tegli-1b-brzo-i-lako-s

Print Friendly
Podeli ovaj tekst na: Facebooktwittergoogle_plusmail Hvala!

6 Comments on Uspomene u tegli

  1. Mnogo lepa ideja! Kad smo počeli da se zabavljamo žmu i ja, napravila sam sveščicu naslovljenu Zašto smo mi zajedno. Upisujemo sve lepe, smešne, pa i teške trenutke i to povremeno prelistavanje baš napuni baterije!

    • Hvala Ljubice! Baš je lepo to što pišete! Svaka čast na trudu. Ja sam u nekoliko navrata pokušavala da pišem nešto slično, ali nisam bila ažurna. Imam kutije za decu u koje ubacujem stvari koje želim da im sačuvam (poneki crtež, diplome, čestitke, ulaznice..) ali nisam imala vremena da zapisujem svakodnevne doživljaje i sitnice koje život znače.. Ova tegla mi je rešila problem, jer je dovoljno dnevno da napišem po jednu-dve rečenice. Samo podsećanje na događaj, a čitanjem nam se onda vraćaju osećaji koje smo u tom trenutku proživljavali 🙂 Rešila sam da ne pišem ništa što je stresno, tužno ili ružno. Samo pobede, sreću i osmehe. Ne želim podsećanje na teške i loše trenutke, a i po prirodi ih brzo zaboravljam. 🙂

  2. Super ideja, mi cekamo bebu pa mi je palo na pamet da ovako cuvamo porukice za njega 🙂

    • Predivno! Čim čujem da je neko trudan, ja se odmah istopim. 🙂 Istina da ćete imati manjak vremena, pa će tegla dobro da dodje. A imaćete svašta da pišete.. Želim vam svu sreću!

  3. Divna ideja, volim ovakva „namerna iznenadjenja“ samom sebi!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*