1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Tahini pasta

Ako volite istočnjačku hranu tahini pasta će vam biti potrebna za pripremu mnogih jela. Postoje kupovne varijante koje dosta i koštaju. Domaći se brzo i jednostavno priprema, a i znatno je povoljniji. Iznad svega, ukus je neuporedivo bolji. Iako je dosta kaloričan tahini spada u zdravu hranu, jer je dobar izvor mnogih vitamina. Tahini se može koristiti samostalno kao puter ili se može dodavati slanim i slatkim jelima. Predlažemo da ga isprobate sa medom ili čokoladom u slatkoj varijanti, kao i u humusu ili baba ganušu u slanoj varijanti. Recept za domaći tahini isprobala sam sa bloga Gaga u kujni.

Potrebno:

  • 200g sirovog susama,
  • 5 supenih kašika maslinovog ulja,
  • pola kafene kašičice soli.

Priprema:

Susam peći u teflonskom tiganju 5 minuta uz stalno mešanje. Voditi računa da susam ne zagori, jer će onda i tahini biti gorak. Presuti susam u secko ili blender i miksati dok se ne pretvori u prah. Dodati maslinovo ulje i miksati dok se masa ne ujednači. Čuvati u zatvorenoj staklenoj teglici.

Print Friendly
Podeli ovaj tekst na: Facebooktwittergoogle_plusmail Hvala!

1 Comment on Tahini pasta

  1. Drago mi je da te moj recept inspirisao po njemu napraviš tahini. ? I meni je ukus u poređenju sa kupovnim mnogo, mnogo bolji, tako da uvek u frižideru imam domaći tahini.. ?

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Humus | BRZO I LAKO
  2. Baba ganuš | BRZO I LAKO

Leave a comment

Your email address will not be published.


*