1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)

Ledeni čaj (Ice tea) od breskve

Čaj je piće koje leči i okrepljuje. Da ne bismo morali da čekamo zimu kako bismo ga konzumirali, tu je njegova ledena varijanta. Ledeni čaj je jednostavno napraviti. Možete ga pripremiti od vašeg omiljenog zimskog čaja, koji samo treba da ohladite i da mu dodate led, a možete i da ekperimentišete praveći kombinacije sa svežim sezonskim voćem i citrusima. Kako god da odlučite da ga spremite, dobićete zdrav i ukusan napitak za sebe i decu. Njegova najveća prednost u odnosu na kupovne proizvode tog tipa jeste u tome što je potpuno prirodan i zdrav- bez veštačkih boja, aditiva, konzervanasa i sličnih dodataka. Ledeni čaj za koji vam nudimo recept, po ukusu je najsličniji kupovnoj varijanti, pa ga deca samim tim najviše i vole.

Potrebno:

  • 1l vode,
  • 25g čaja od nane,
  • med,
  • 5 breskvi nektarina,
  • limun.

Priprema:

Vodu kuvati do ključanja, pa isključiti. Staviti čaj u vodu i nakon 5 minuta procediti. Zasladiti medom i ostaviti da se ohladi. Breskve iseći i ubaciti u čaj. Ostaviti u frižideru preko noći. Sutradan služiti sa breskvama ili bez njih uz mnogo leda i nekoliko kolutova limuna.

Print Friendly
Podeli ovaj tekst na: Facebooktwittergoogle_plusmail Hvala!

3 Comments on Ledeni čaj (Ice tea) od breskve

  1. Vesna Nešić // 19. jul 2017. at 12:13 // Odgovori

    Ovo je super kombinacija! Imam Liptonov Marokanski čaj, nana, sladić i još raznih travki, ne mora da se sladi, kad se stave breske fantastično. Pošto mi ponestaje (nema kod nas dA SE kupi, tvoja varijanta će uskoro da dođe na red 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*