1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)

Kako da prirediš Halloween party

Poslednjih nekoliko godina organizujem Halloween party u svom domu. Ideja je potekla od dece koja su poželela da imaju neki dan u godini kada će moći da se maskiraju. Budući da sam i sama detinjasta, rado sam preuzela inicijativu i bacila se na posao. Kako da propustim priliku da se maskiram i malo ludiram? Pored toga, muž i ja smo započeli našu romansu na jednoj maskenbal žurci, pa za nas to ima posebno značenje.
Ako voliš da se igraš, maskiraš i ludiraš, ovaj tekst će ti koristiti da i ti napraviš odličnu žurku. Noć veštica je 31. oktobra svake godine, pa imaš vremena da se dobro pripremiš.

Šta je potrebno:

1) Maskirano društvo
Okupi komšiluk, prijatelje i istomišljenike, pa zajedno napravite kućni party. Ulaznica na žurku neka bude obaveza da dođu maskirani i ponesu neku hranu i piće na temu Halloween-a.

haloween-brzo-i-lako-drustvo-640halloween_grupna_maska_brzoilako

haloween-brzo-i-lako-zombi-640 haloween-brzo-i-lako-vestica-640 haloween-brzo-i-lako-vampir-640 haloween-brzo-i-lako-spookie-snezana-640 haloween-brzo-i-lako-crna-macka-640

halloween_vukodlak_i_vestica_brzoilakohalloween_vestice_2_brzoilako

 

 

haloween-brzo-i-lako-sasavi-drugari-640

2) Bundeva
Noć veštica ne može da se organizuje bez bundeve. Na pijacama imaš bundeve raznih veličina, oblika i boja, a na internetu razne ideje kako da ih ukrasiš. Pogledaj moje bundeve od prethodnih godina, možda dobiješ ideju:

haloween-brzo-i-lako-bundeva-640 haloween-brzo-i-lako-bundeva-6-640 haloween-brzo-i-lako-bundeva-5-640 haloween-brzo-i-lako-bundeva-4-640 haloween-brzo-i-lako-bundeva-3-640

halloween_bundeva_9_brzoilakohaloween-brzo-i-lako-bundeva-1-640

halloween_bundeva_10_brzoilako

halloween_bundeva_8_brzoilakohaloween-brzo-i-lako-bundeva-2-640

 

3) Dekoracija kuće
Pusti mašti na volju i dekoriši stan da bude što strašniji. Ja svake godine napravim po nešto novo i to ubacim u jednu kutiju koju sam odvojila baš za to. Tako svake godine imam sve više dekoracije. Kada dođe vreme za žurku, izvadim kutiju iz podruma i dodam malo novih stvari i za čas posla kuća je spremna za žurku.
Evo nekih ideja za dekoraciju:
-Sveće. Imaju fantastičan efekat jer daju prostoru neku mističnost, naročito ako su one jedino osvetljenje. Možeš da poređaš mini sveće po celoj kući ili da koristiš svećnjake, a možeš i da napraviš svećnjake od mini bundeva.
-Paučina. Naravi paučinu tako što ćeš iseckati i iscepati velike komade gaze.
-Štetočine. Napravi od papira ili kupi plastične: miševe, paukove, slepe miševe, bube..

haloween-brzo-i-lako-baloni-640 haloween-brzo-i-lako-gusenica-640 haloween-brzo-i-lako-napitci-640 haloween-brzo-i-lako-paucina-1-640 haloween-brzo-i-lako-paucina-2-640 haloween-brzo-i-lako-paucina-3-640 haloween-brzo-i-lako-polica-640 halloween_duh_frizider_brzoilakohaloween-brzo-i-lako-sova-640 haloween-brzo-i-lako-svece-1-640 haloween-brzo-i-lako-svece-640halloween_vrata_zombi_brzoilako

 

 

 

 

4) Hrana i piće
Sa malo utrošenog vremena, možeš da napraviš najrazličitije đakonije koje će se uklopiti u temu žurke. Ako baš nemaš vremena, možeš i da kupiš nešto gotovo, kao na primer gumene bombone u obliku gusenica ili vampirskih zuba. Pogledaj šta samo moji prijatelji i ja pravili prethodnih godina:
-Spookie sendviči. Napravi sendviče od francuskog hleba. Za buljave oči iskoristi masline punjene paprikom isečene na kolutiće, a ostatak iskombinuj od sastojaka koje imaš u frižideru.
-Paukovi. Potrebne su ti koktel viršle i špagete. Špagete prepolovi na pola dužine. Probodi svaku viršlicu sa 6 špageta, ali pazi da ne pocepaš. Obari u kipućoj vodi.
-Krvava pita. Napravi pitu od višanja i preli je crvenim voćnim prelivom.

-Keksići. Od klasične mase za keksiće iseci oblike duhova i oboj rojal masom. Ili napravi oblik prstiju i stavi bademe na mesto noktiju.-Špricevi napunjeni krvlju. Kupi velike, nove špriceve u apoteci i napuni ih sokom od višnje. Decu će oduševiti da piju sok direktno iz špriceva.

-Mumije. Umotaj viršle u tračice lisnatog testa i ispeci. Zatim docrtaj oči senfom.

-Grobovi. Skuvaj puding od čokolade. Sipaj u čaše. pospi mlevenim keksom i zabodi plama keksiće.

-Gulaš u bundevi. Ovo je apsolutni pobednik prošlogodišnje žurke. Recept pogledaj ovde .

halloween_posluzenje_brzoilako

haloween-brzo-i-lako-vampirski-zubi-640 haloween-brzo-i-lako-sendvici-640

halloween_spricevi_brzoilako

halloween_virsle_mumije_brzoilako

haloween-brzo-i-lako-paukovi-640

 

haloween-brzo-i-lako-bundevice-640

haloween-brzo-i-lako-gliste-640

haloween-brzo-i-lako-krvava-pita-640

halloween_keks_nokti_brzoilako

halloween_keks_duhovi_brzoilako

halloween_rip_desert_brzoilako

halloween_gulas_u_bundevi_brzoilako

*To su bile moje ideje za Halloween party. Nadam se da sam ti bar malo pomogla. Želim ti dobru zabavu na tvojoj žurci!!

Print Friendly
Podeli ovaj tekst na: Facebooktwittergoogle_plusmail Hvala!

6 Comments on Kako da prirediš Halloween party

  1. Fenomenalno! Odusevljena sam idejama 🙂

  2. Super ideje najvise mi SI svicaju:crveni sok u spricu,mumija,grobovi

  3. Super ove ideje Su mi najvise pomogle

    da pripremim Halloween party

Leave a comment

Your email address will not be published.


*